top of page
Caută
  • Poza scriitoruluibogdandumitresc2

Luni acum, ora 00:02

Actualizată în: 2 oct.

E deja ora 00:02, luni dimineață, iar eu stau pe terasă, fumez una sau două țigări (da, m-am reapucat, nici nu puteam să mă pregătesc mai cu cap pentru Norvegia, unde e 13 euro pachetul... noroc cu Suedia, că e aproape) și redactez postarea de mâine/azi. Sunt 13 grade Celsius, cred, aerul este tomnatic, iar în depărtare se aude un motor ca de barcă. Mai devreme un pic am scos câinele la o plimbare căcăcioasă terminată cu un pișălău generos și, la intersecția străzilor Per Gynt și Mor Åse (da, sunt personajele din Ibsen) am întâlnit o căprioară care stătea în mijlocul străzii care poartă numele mamei lui Per Gynt, încremenită și privindu-ne și pe mine și pe April cu un interes netămător și liniștit. Mi-a părut rău că nu îmi luasem telefonul să prind fotograma. Cred că aveam timp și să mă întorc acasă să îl iau, la cât de liniștită era dihania, că am tot stat cu ochii nemișcați toți 3 vreo 3 minute până când o Tesla care venea din spate s-a oprit, iar ea, căprioara, a fugit printre case.

Am făcut această introducere pentru că asta e, în mare, toată postarea de azi. Am hotărât să pun 10 poze cât 10000 de cuvinte. Pozele le-am făcut azi, adică ieri deja, în plimbarea noastră duminicală deja devenită rutină la Galeriile F15, pe Insula Jeloya, insulă care este la cca 30 de minute de mers pe jos de noi.

Începusem să scriu săptămâna deja trecută despre mai multe subiecte, dar, odată începute, mi-am dat seama că e nevoie de mai mult de 10.000 de cuvinte ca să termin măcar unul dintre ele. Așa că am ales să postez 10 poze frumoase de azi și să las pentru mai târziu subiecte ca „parenting la bătrânețe”, „ce am trăit ca profesor prin cele două facultăți de teatru în care am predat în România”, sau „fericirea norvegiană poate că vine din lucrurile simple”. Voi scrie despre astea, cu siguranță, în zilele de luni care vor urma.

Până atunci, vă las cele 10 poze cât 10000 de cuvinte pe care le-am făcut azi.

P.S. în continuare rămânem în Norvegia, chiar dacă până la finalul anului mai dăm două ture prin Barcelona și Malaga, la soare, să ne încălzim în note mediteraneene sângele și așa prea latin pentru Scandinavia asta, credem noi, adulții bipezi din casă.

Deci: stau în Norvegia de 4 luni și mâine/azi am o zi grea: îl mutăm pe Nichita la a doua grădi din Norvegia, după 3 luni de grădi la Budapesta, după o lună de grădi la Pitești și vreo 30 de zboruri prin toată lumea asta. So... Wish me luck și sorry pentru doar aceste 10 poze! Atât am putut săptămâna asta, vorba aia, pe care o urăsc: "CSF? NCSF!"


85 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Locuiesc în Norvegia de 6 luni și ceva. În astea 6 luni și ceva, am ajuns la spital sau la controale la medicul de familie de vreo 7 ori, cu Nichita de 3 ori pentru luare în evidență plus ceva febră m

Scurtă listă pe repede-înainte cu ceva lucruri care m-au mirat/amuzat pe aici în aceste 6 luni de zile. Așadar: - aici NU poți face o copie la un centru de copiere după un pașaport care nu este norveg

bottom of page